Skip to main content

Ontwikkel je toptalent

met extra ruimte en uitdagingen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons op school zijn talenten weet te ontdekken en deze zo goed mogelijk weet te ontwikkelen. Voor onze toptalenten betekent dit dat zij extra ruimte en uitdaging krijgen en tegelijk ook een steuntje in de rug. Hiervoor hebben wij een zeer divers aanbod opgezet, met daarin onder andere:

EUREKA!

Misschien ga je wel merken dat de gewone lessen soms te langzaam gaan en dat echte uitdaging voor jou dan ontbreekt. Als dat zo is dan hoor je bij de groep leerlingen voor wie wij het Eureka-traject hebben opgezet. Geselecteerde leerlingen krijgen het recht om per week minimaal één en maximaal vijf lessen over te slaan. Dit overleggen zij met hun vakdocent. In die tijd kunnen ze gaan werken aan hun eigen project.

Meer uitdaging…

De keuze voor het project is volledig vrij, behalve dan dat het project je wel echt moet uitdagen. Het moet moeilijk zijn! Voorbeelden van projecten zijn: een maquette bouwen van de zeven wereldwonderen, een eigen toneelvoorstelling schrijven en opvoeren, Chinees leren, een web-blog schrijven, Japanse origami-kunst voor gevorderden, enzovoort, enzovoort…

… en begeleiding

Je wordt hierbij ondersteund door een vaste begeleider (docent) die gespecialiseerd is in de omgang met begaafde leerlingen. Deze begeleider spreek je regelmatig en jullie kijken dan samen hoe het gaat. Want ook als toptalent heb je iets te ontwikkelen. We willen je bijvoorbeeld stimuleren om risico’s te nemen en te leren dat fouten maken mag. Alleen zo kun je echt groeien en jouw talent verder ontwikkelen!

PRE-UNIVERSITY MASTERCLASSES

In de bovenbouw van het vwo kunnen leerlingen zich aanmelden om een Masterclass op de Vrije Universiteit te volgen. Leerlingen gaan dan enkele keren naar de VU-campus om daar een Masterclass te volgen over een specifiek onderwerp. Het aanbod is zeer divers en wordt ook constant vernieuwd met titels als ‘Het bijzondere brein’, ‘Oefenrechtbank’, ‘Medische geschiedenis’, ‘Armoede de wereld uit!’, ‘Duurzame innovaties’ enzovoort. Het aanbod is dus zeer breed, maar echt alleen bedoeld voor die leerlingen die deze uitdaging aan willen èn kunnen gaan!

SOCRATES

Het Castor College is lid van het Socrates International Honours Society. Dit netwerk biedt de 10% beste leerlingen van Nederland (bij ons zijn dat  de leerlingen die geslaagd zijn met een gemiddelde van 7,5 of hoger) de mogelijkheid om zich op allerlei manieren te ontplooien, nadat zij hun havo- of vwo-diploma hebben behaald. Zij organiseren bijvoorbeeld workshops, evenementen en netwerkborrels. Het doel van Socrates is om jonge, ambitieuze ‘high potentials’ te ondersteunen en optimaal voor te bereiden op een succesvolle start op de arbeidsmarkt.

Extra uitdaging op sportgebied?