Skip to main content

Sport op het Castor College

De basis voor je leven lang gezond bewegen!

Het Castor College is een sportieve school met veel sportieve leerlingen. Niet alleen in de lessen, maar ook erbuiten willen we je stimuleren om veel aan sport te doen en het plezier in bewegen te ervaren. We hopen hiermee een basis te leggen voor een leven lang gezond bewegen! 

Sport tijdens de les

Bij ons heb je in de brugklas 3 lesuren sport (LO) per week. Leuke lessen waarin je niet alleen sportief bezig bent, maar ook gaat samenwerken en elkaar gaat helpen, vaardigheden waar je later veel aan zult hebben! Tijdens deze lessen doe je veel verschillende sporten, zoals spelsporten, turnen, atletiek, zelfverdediging en dans. We hebben op school drie mooie gymzalen en een groot sportveld. Je zult soms ook les krijgen bij hockeyclub Overbos of in sporthal de Walvis. 

Toernooien voor iedereen

We organiseren ieder jaar een groot aantal sporttoernooien. Zo kun je in aanraking komen met verschillende sporten, je ervaart hoe het is om via oefening toe te werken naar een wedstrijd en je leert om met elkaar samen te werken. Daarnaast zijn sporttoernooien natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk! 

  • Brugklas: badminton, korfbal en veldvoetbal
  • 2e klas: basketbal en atletiek
  • 3e klas: volleybal en hockey
  • 4e en 5e klas: softbal
  • 4e, 5e en 6e klas: valentijnvolleybal

Kennismaken met nieuwe sporten

In de eindexamenklas maak je tijdens de les LO kennis met allerlei leuke sporten die je in onze regio kunt beoefenen. We hopen je hiermee een basis te geven voor een leven lang bewegen! Tijdens deze lessen kun je kiezen uit:

tennis – skiën – obstacle run – squash – snowboarden – soccersquash – golfsurfen – dance – fitness – golf 

Sportieve reizen

Over de reizen die we organiseren lees je meer op deze pagina, maar sommige reizen die je kunt kiezen zijn lekker sportief, zoals de actieve reis naar de Alpen, het surfcamp in Frankrijk en snowcamp in Oostenrijk!

Extra uitdaging

Is dit je nog niet genoeg of blink je uit in een bepaalde sport? Dan kun je meedoen met onze sportselecties. In het begin van het schooljaar houden we selectiewedstrijdjes om onze talenten te scouten! Deze talenten kunnen dan meedoen aan de SVOK Games en Olympic Moves. 

De SVOK Games

Dit is een sportief toernooi tussen leerlingen van het Castor College, het Dalí College, SKILLS vmbo, Forta, het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege. Tijdens de SVOK Games wordt er gestreden om de overwinning binnen de verschillende disciplines: hockey, basketbal, volleybal, veldvoetbal en dans.  

Olympic Moves

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Via selectieprocedures en een groot aantal regionale kampioenschappen komen jaarlijks leerlingen van 300 scholen in beweging met Olympic Moves. Het Castor College doet hier al jaren aan mee. Ook hier proberen we met onze talenten door te dringen tot de landelijke finales, wat al vaak gelukt is! We zijn meerdere malen Nederlands kampioen zaalvoetbal geweest, Nederlands kampioen dance en ook met atletiek zijn onze leerlingen de beste van Nederland geworden. We doen in ieder geval mee met de volgende sporten: zaalvoetbal, dance, atletiek, handbal en hockey. 

Lijkt je dit ook leuk? In november start de selectie voor het volgend schooljaar en als je zin hebt om je talenten in te zetten binnen één van deze sporten, dan kun je meedoen aan deze selectie! 

Sportvriendelijke school

Bij ons op school zitten veel leerlingen die actief met sport bezig zijn, sommigen zelfs met topsport. Wij willen onze topsporters veel mogelijkheden bieden om zich in hun sport te ontwikkelen en hun diploma te halen. Om dit mogelijk te maken kijken we samen wat er nodig is binnen het rooster, aan extra begeleiding of ondersteuning om deze combinatie te doen slagen.

Gezonde school

Gezonde leerlingen presenteren beter! Op de middelbare school leg je de basis voor een leven lang gezond zijn. Een gezonde en actieve leefstijl is dus belangrijk. Daarom motiveren we je om veel te bewegen en gezond te eten. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Het assortiment van onze gezonde Vital4Skool schoolkantine bestaat vooral uit Schijf van Vijf producten, zoals fruit, bruine en volkoren broodjes en salades. Lekker en gezond is goedkoper!
Hier is ook een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum mee verdiend! Dit houdt in dat 80% van het aanbod bestaat uit fruit, brood, salade en 20 % is koek, snoep en snacks. Ieder jaar willen we dit bereiken en daarom brengt Vital4Skool jaarlijks het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren zij de uitkomst aan de directie.
Ook tijdens onze pijler sport en lifestyle komt voeding en het belang van een gezonde leefstijl terug, net als in de verschillende mentorlessen met het online lespakket ‘weet wat je eet’.
In het atrium is een watertappunt van PWN opgehangen, hierdoor kun je gemakkelijk en snel je fles water bijvullen.
Onze school is daarnaast ook rookvrij en alle schoolfeesten zijn alcoholvrij.