Skip to main content

Werken bij

de school waar je jezelf mag zijn.

Het Castor College biedt – als onderdeel van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland – een inspirerende werk- en leeromgeving voor ervaren en beginnende docenten. Dit betekent dat docenten veel professionele ruimte krijgen om het onderwijs zelf vorm te geven. Kortom, volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, eigenaarschap over het eigen onderwijs en de kans om actief mee te denken en ons onderwijs te helpen mee-ontwikkelen.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Het Castor College is een aantrekkelijke werkgever, biedt coaching voor medewerkers en goede arbeidsvoorwaarden. Ook voor de medewerkers wil de school kansen bieden om zich verder te ontwikkelen. Jaarlijks kijken docenten met hun teamleider welke ontwikkeling bij de docent past en welke scholing daar evt. aan bij kan dragen. Van de docenten wordt verwacht dat zij zich met passie en betrokkenheid inzetten om waar te maken waar de school voor staat.

Begeleiding docenten

Op onze school werken enkele docentcoaches. Nieuwe docenten komen bij hen in een driejarig begeleidingstraject. De individuele begeleiding bestaat uit coachgesprekken, lesbezoeken en nagesprekken. De frequentie daarvan is naar behoefte. Er is ook een groepstraject, waarin de nieuwe docent wegwijs wordt gemaakt in de school. In het tweede en derde jaar ligt de nadruk op intervisie en een maatjesproject (lesbezoeken in duo’s).

SVOK Academie: samenwerken en samen leren

De basis van goed onderwijs is een goede docent. Wij willen docenten die vakbekwaam zijn, jongeren weten te raken en meenemen in hun leerproces. Het Castor College investeert daarom continu in de kwaliteit van de docent en zijn of haar docentschap. Daarbij hecht Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) ook veel waarde aan ruimte voor ontwikkeling, training en scholing.

De SVOK Academie is een belangrijk middel om onze professionele en lerende cultuur vorm te geven, en stimuleert:

  • kennisdeling tussen scholen;
  • kennisontwikkeling schooloverstijgend;
  • deskundigheidsbevordering van de docent;
  • kruisbestuiving op uiteenlopende vlakken.

Een stage op het Castor College

Ben jij ondernemend, enthousiast en leergierig?
Dan is een stage bij ons op het Castor College echt iets voor jou! En ben je nog geen docent (in opleiding) maar voel je ervoor kennis te maken met het beroep van docent en eventueel als zij-instromer het onderwijs in te gaan, neem gerust contact met ons op.

Tijdens een stage bij ons op school krijg je professionele begeleiding van een werkplekbegeleider en schoolopleider. Tevens volg je verschillende bijeenkomsten die bijdragen aan jouw ontwikkeling als toekomstig docent. Deze bijeenkomsten volg je met andere stagiairs.

We werken nauw samen met verschillende opleidingsinstituten. Tevens zijn wij als erkende academische opleidingsschool aangesloten bij Academische Opleidingsschool Noord-Holland-West (AONHW).

Zin in een stage bij ons op school? Mail naar onze schoolopleiders Dewy Veel en Evelien Zwiers, via: stage@castorcollege.nl

Opleidingsschool AONHW

Als opleidingsschool van het samenwerkingsverband AONHW (Academische Opleidingsschool Noord Holland-West) https://www.aonhw.nl willen wij een bijdrage leveren aan een nieuwe, goed opgeleide generatie docenten. Wij zien het als onze taak om aankomende docenten in hun ontwikkeling te steunen en bieden wij professionele begeleiding in de verschillende stagevormen.
Het zijn van opleidingsschool stimuleert alle betrokkenen tot het nadenken over het eigen leren in relatie tot het leren van de leerlingen; het zet aan tot het nadenken over het hoe en waarom van het lesgeven. Coaching en intervisie zijn in te zetten voor zowel stagiairs als ervaren docenten en sluiten aan bij leren van en met elkaar, in iedere levensfase.

Onze visie op opleiden in de school

Wij hechten grote waarde aan goed opgeleide professionals. Samen Opleiden betekent dat wij onze stagiairs een krachtige leeromgeving bieden, waarin zij als gelijkwaardige collega’s gezien worden en met alle facetten van het beroep kennismaken.
Zie ook: Onze visie op onderwijs 

Milan, lerarenopleiding aardrijkskunde (jaar 1)
Het Castor College is een enorm fijne school om stage te lopen. De sfeer en vrijheid die de school biedt, zorgt voor een enorm fijn leerklimaat waarin je jezelf kunt ontwikkelen als docent. Verder zijn er super vriendelijke collega’s die je graag helpen met tips, tricks of ervaringen. Kortom, een geweldige stageplek!

Sam, lerarenopleiding wiskunde (jaar 2)
Het afgelopen jaar heb ik heel erg veel geleerd. Door de goede begeleiding in combinatie met de vrijheid die ik gekregen heb, heb ik grote stappen gemaakt als beginnend docent. Niet alleen mijn begeleider hielp me, maar ook de schoolopleiders en de andere stagiairs hebben me veel geleerd. Tijdens de bijeenkomsten met hen werden verschillende onderwerpen behandeld en als je ergens tegenaan loopt, kan je altijd om hulp vragen. Mede door deze begeleiding door meerdere docenten en het praten over onderwijs met andere stagiairs heb ik dit jaar veel geleerd. 

Laura, lerarenopleiding Spaans (jaar 3)Ik heb de afgelopen twee jaar met heel veel plezier stage gelopen op het Castor College! Ik heb erg veel kunnen leren van zowel mijn stagebegeleidster als van de rest van de stagiairs tijdens de stagebijeenkomsten. De school biedt veel mogelijkheden, waardoor ik mee heb kunnen helpen met verschillende activiteiten binnen de school. De sfeer op school is ook erg fijn! 

Uitgelichte vacatures