Skip to main content
Nieuws

Castor College wint op NK Olympic Moves

Door 14 juni 2024No Comments

Afgelopen week deden 78 leerlingen van het Castor College mee aan de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie waar 36.000 scholieren aan mee doen. In Papendal streden zij om de beste school van Nederland te worden. Eerder dit jaar hadden zij zich al geplaatst op de regionale voorrondes met de sporten handbal, voetbal, hockey, streetdance, atletiek en tennis.

Het tennisteam, bestaande uit Renske Koomen en Lars de Nijs, presteerde het beste: zij werden eerste van Nederland! De andere teams presteerden ook goed: de handbalsters streden als leeuwinnen en werden tweede.  Ook bij atletiek vielen de leerlingen in de prijzen: het schoolteam jongens eindigde op de tweede plaats, de jongens klas 1/2 werden derde en ook de meisjes klas 3-4 werden derde van Nederland.

Docent LO Peter Geldof was de motor achter de deelname: “we hebben zoveel sporttalent op onze school! En het leuke is dat oud-leerlingen en ouders betrokken blijven als coach en toeschouwers, zo heeft Yentl Uitdewilligen de streetdancers het hele jaar begeleid, Tim van der Velde heeft de hockeysters gecoacht, Claudia Kes de atleten en Ilse Groot en Semmy le Noble de handbalsters. Het Castor College staat met al deze talenten sportief goed op de kaart!”

Renske Koomen en Lars de Nijs werden 1e van Nederland bij het onderdeel tennis.

Terug naar overzicht