Skip to main content
Nieuws

Engels op het hoogste niveau!

Door 10 maart 2020maart 23rd, 2020No Comments

Havo 5- en vwo 6-leerlingen van het Kennemer College, die gekozen hebben voor versterkt Engels, hebben hun Cambridge Certificate in ontvangst mogen nemen. Ouders, familieleden en vrienden woonden deze feestelijke bijeenkomst bij.

Alle leerlingen leggen het examen af bij het officiële examencentrum van de Cambridge organisatie in Amsterdam. Er zijn veel leerlingen die zich voor het opvolgende – en daarmee het hoogst haalbare –  Cambridge level van Proficiency hebben gekwalificeerd. Een hoger level bestaat niet. Echt een bijzondere prestatie! Er zijn drie vwo 5-leerlingen die het examen al een jaar eerder hebben afgerond, één van hen zelfs voor het Proficiency level. Van de havo 5-groep zijn er een groot aantal die zichzelf voor het vwo-niveau – Advanced – hebben gekwalificeerd. Tijdens de uitreiking kregen alle leerlingen een Graduation Cap uitgereikt ter verhoging van de feestvreugde.

Het Cambridge programma leidt op tot een certificaat dat over de gehele wereld erkend wordt en waarmee leerlingen die in het buitenland willen studeren geen toelatingsexamen meer hoeven te doen voor hun taalvaardigheid in het Engels. Ook voor leerlingen die in Nederland willen studeren is het een goede aanvulling: de toenemende internationalisering op universiteiten en hogescholen maakt het belangrijk met de Engelse taal uit de voeten te kunnen. Bij internationale bedrijven worden excellente taalvaardigheden eveneens gewaardeerd.

Binnen het Cambridge programma niet alleen aandacht besteedt aan ‘hoe zeg ik het in het Engels’, maar wordt stevig ingezet op het denkproces zelf: waarnemen van gebeurtenissen, opinievorming, keuzes maken, logisch presenteren van conclusies en overtuigend argumenteren. Deze aspecten vormen de kern van de communicatie waarvoor de Engelse taal een middel is, daarbij uiteraard gebruik makend van grammaticaal correcte zinnen met de juiste combinaties van woorden om in elegante taal de boodschap zo helder mogelijk over te brengen.

Geslaagden havo 5: Sijmen Buis, Cloë de Gier, Faith de Gier, Isabella Goossens, Isa Groen, Donna Homan, Puck Huisman, Lisa Moojen, Zoë Nieuwenhuis, Noah Oosterbeek, Toby Pals, Hayley Pechler, Brandon Plokker en Yue Bos.

Geslaagden vwo 6: Stella Bakker, Pim Beentjes, Brent Brakenhoff, Armin Chudary, Louis Dudink, Jonna Eijndhoven, Floor Hatten, Vera van Heerwaarden, Cheyanne Hudson, Simon Jonker, Rick van den Kommer, Maureen Krijvenaar, Renee Kuiper, Mees Naber, Samantha Paardekooper, Sienne van der Poel, Cleo Rong, Fatia Sanbata, Lirios Sanchez Olid, Dexter Scholten, Luanne Snijders, Noël Stam, Kanimoly Veluppilai en Lois van der Wijst.

Terug naar overzicht