Skip to main content
Nieuws

Erasmus+

Door 23 oktober 2019No Comments

Op 27 oktober vertrekken zes vwo-5-leerlingen van het Kennemer College havo/vwo naar Portici, Italië. Zij doen dit in het kader van het Erasmus+ project, een uitwissling met twee andere scholen uit Duitsland en Italië, waarbij zij zich bezig houden met de vluchtelingenproblematiek in Europa. Dit uitwisselingsproject duurt twee jaar en is gesubsidieerd door de Europese Unie.
Vorig jaar hebben de leerlingen van het Kennemer College Italiaanse en Duitse studenten over op bezoek gehad. Begin dit jaar is er een bezoek aan Sicilië geweest waar de vluchtelingenproblematiek groot is. Dit jaar vertrekken ze samen met de Duitse studenten naar de Italiaanse school die vlakbij Napels ligt. De leerlingen bezoeken vluchtelingeninstellingen, interviewen vluchtelingen, krijgen colleges van professoren, schrijven artikelen, houden een website bij (https://weccs.eu/) en dit alles terwijl ze in een gastgezin verblijven.
Binnen het project heeft iedere leerling een eigen taak. De ICT, o.a. de website, wordt bijgehouden door Joie Rouwendaal en Jimmy Chen; het film- en beeldmateriaal wordt verzorgt door Naomi Zoetelief en Elise Wempe; de pers en media is de taak van Nina van der Meij en Kim de Wit. ‘’Dit project levert ons veel nieuwe perspectieven op over migratieproblemen- en oplossingen en niet te vergeten bijzondere vriendschappen voor het leven!’’, aldus de leerlingen.

Terug naar overzicht