Skip to main content
Nieuws

Handbalsters en dancecrew naar finale!

Door 30 maart 2018No Comments

De handbalselectie en de dancecrew van het Kennemer College hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie!

De dancecrew uit de onderbouw was al maanden onder leiding van Demi en Yentl (op foto rechts) op vrijdagmiddag aan het oefenen. Dit werd beloond met een finaleplaats, spannend! Meiden, we zijn trots op jullie!

Scroll verder voor het verslag van de handbalsters!

Verslag handbal

In de projectweek togen we op donderdag 29 maart vol goede moed naar Alkmaar om ons daar te bewijzen in de strijd om het Nederlands kampioenschap scholierenhandbal meisjes klas 3-4. Genoeg moeders opgetrommeld om te rijden, zelfs een echte handbalmammie als coach. Een klein kwartiertje verder en we waren aanwezig op de plek van bestemming, sporthal Oosterhout in Alkmaar. Een achttal ploegen gingen de strijd aan voor twee startbewijzen voor de eindronde in Papendal op 8 juni.

De eerste partij in de poule was meteen een pittige: het Tabor-college bleek een team met stevige meiden met veel handbaltalent. Toch startten we erg goed, met als gevolg een voorsprong van 3 punten. Helaas gaven we deze onder druk weg en een tijdstraf aan onze kant deed ons de das om. 11-10 verlies.
De tweede wedstrijd was de minste van onze kant, maar er werd wel gebikkeld. Een spijkerhard optredend Vellesan kon ons alleen afstoppen met overtredingen en gelukkig wisten we onze vrije worpen te verzilveren. Een 9-6 overwinning was ons deel. Smetje was het uitvallen van Marijn met een enkelblessure.
In wedstrijd 3 zagen we een walk-over tegen de zwakke broeder in de poule, het Trinitas College uit Heerhugowaard. De meiden bleven geconcentreerd en scoorden er lustig op los met fraaie treffers. Daarnaast was het goede verdedigende werk zichtbaar. Deze overwinning leidde ons toch enigszins verrassend naar de 1e plaats in de poule en dat was leuk meegenomen na de eerste verliespartij.

Hierdoor ontliepen we het zeer sterk geachte Don Bosco uit Volendam in de plaatsingsfinale voor Papendal en konden we nu aantreden tegen het Martinus College. Een spannende aangelegenheid: dit was de beste wedstrijd van onze kant en het meeste viel dan ook onze kant op. Met 10-8 werd gewonnen en dat was terecht. En dat betekende automatisch plaatsing voor Papendal. De meiden vonden het helemaal te gek !

Zo kwam er een leuk einde aan deze sportieve dag en bedanken wij deze heldinnen: Semmy, Ilse, Fiep, Yrsa, Marijn (ook beterschap), Hiske, Doris, Roos, Kim en Noa. Daarnaast dank aan de moeder van Semmy voor de coaching. Succes op 8 juni !

Terug naar overzicht