Skip to main content
Nieuws

Havo 3 helpt!

Door 10 april 2018No Comments

Havo 3 klassen zijn dit jaar naast school bezig met de maatschappelijke stage. Hieronder een verslag van de lunch met ouderen!

Op 18 januari zou de klas zich gaan voorbereiden voor deze dag, maar door de flinke storm is dit niet doorgegaan, hierdoor moesten we improviseren. De klas werd in drieën gedeeld. Er was een lunch, toneelstuk en op het laatst nog allemaal spelletjes georganiseerd door de Kennemer College.

Voor de lunch werden er veel lekkere gerechten gemaakt: soep, eiersalade, fruitsalade en als toetje vlaflip. De drama-docent Veronieke had een kort, maar ontzettend leuk toneelstuk bedacht met de leerlingen. De leerlingen moesten een tas meenemen en met die tas kwam er een heel optreden tot stand. In de tas werd gezocht naar oma d’r gebit, steunkousen, sleutels en nog veel meer hilarische en bekende aspecten van ouderen, waar zowel de ouderen als de leerlingen ontzettend moesten lachen.

De laatste groep zetten de tafels op hun plek en begonnen ze te dekken, zodat er een gezellige restaurant ontstond. Alles stond klaar en de ouderen kwamen binnen. De leerlingen hielpen de ouderen met hun jas en de betaling, waarna ze mochten aanschuiven aan een van de tafels waar ook leerlingen zaten.

Er gebeurde van alles: er werd gepraat, rondgelopen met drankjes enhapjes en zelfs ook nog snel afgewassen! Wij vonden het erg leuk! Alleen… het afwassen dan iets minder!

Terug naar overzicht