Skip to main content
Nieuws

KC gestart met “pijlers”!

Door 24 januari 2019No Comments

Het Kennemer College havo-vwo is dit schooljaar gestart met een nieuwe vorm van onderwijs, de zogenaamde pijlers. De leerlingen krijgen op de woensdagmiddag les in vier vakoverstijgende projecten, te weten Art & Design, Sport & Lifestyle, Start-up en Geo Future.

“De leerlingen moeten al jong hele belangrijke keuzes maken. Bij ons juist niet”, begint Mireille van der Kracht, rector van het Kennemer College havo-vwo, haar uitleg over de nieuwe lesmethode. “Omdat we een ondernemende school zijn, hebben samen nagedacht om te kijken wat we konden aanpassen. Hier is dit concept uit voort gekomen, interessant voor de leerlingen en goed passend binnen de huidige maatschappij en onze ondernemende regio.”

De leerlingen krijgen opdrachten die ze in groepsverband doen. Regelmatig vloeien verschillende vakken samen. Bij de pijler Geo Future zijn de leerlingen bijvoorbeeld bezig met het maken van meetapparatuur voor temperatuur en regen. Vervolgens worden de metingen vergeleken met die uit het verleden waarbij ook meteen de klimaatveranderingen aan bod komen.

Romy volgt de pijler Art & Design en is positief: ”je leert je sterke punten kennen en we krijgen er geen huiswerk voor.” De leerlingen werken tijdens deze lessen ook met andere klassen samen. Leanne vindt het samenwerken prettig: “Ik kende eerst maar weinig mensen, nu een heleboel!”

De pijlers zijn nu nog alleen voor de brugklas, maar zullen de komende jaren in de onderbouw van havo en vwo worden doorgevoerd.

Terug naar overzicht