Skip to main content
Nieuws

Kennemer College 3e op NK Olympic Moves

Door 15 juni 2022No Comments

Afgelopen week deden 44 leerlingen van het Kennemer College (Büllerlaan) mee aan de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie, in Papendal. Hier streden zij om de beste school van Nederland te worden. Eerder dit jaar hadden zij zich al geplaatst op de regionale voorrondes met de sporten handbal, basketbal, hockey en streetdance. Het streetdance-team presteerde het beste: zij werden derde van Nederland!

Het streetdance-team had het hele jaar al getraind onder leiding van oud-leerling Yentl Uitdenwilligen, die zelf als leerling Nederlands kampioen werd. Zij leerde de leerlingen een indrukwekkende choreografie, die indruk maakte op de jury. “De uitvoering was echt perfect, strak, een goede uitstraling, de meiden hebben het echt geweldig gedaan!”, aldus Yentl, die de leerlingen bijstond in de finale.

De andere teams presteerden ook goed: de handbalsters 8e, de basketballers 5e en de hockeysters 4e van Nederland. Docent LO Peter Geldof was de motor achter de deelname: “we hebben zoveel sport-talent op onze school! En het leuke is dat oud-leerlingen betrokken blijven als coach, zo heeft Youp Persoon de hockeysters gecoacht, en Ilse Groot en Semmy le Noble de handbalsters. Dit evenement is groot opgezet, met een openingsact met bekende sporters en een sluitingsact met Flemming, een mooie belevenis voor onze leerlingen!”

Terug naar overzicht