Skip to main content
Nieuws

Kerstkaartjes voor eenzame ouderen

Door 23 december 2021januari 17th, 2022No Comments

Door de coronacrisis is eenzaamheid helaas iets van álle generaties geworden. Inmiddels leeft 66% van de 85-plussers in eenzaamheid en kampt de helft van de jongeren met eenzame gevoelens. Wellicht dat dit de actiebereidheid onder Nederlandse jongeren enorm groot maakt. Bijna de helft van de jongeren wil iets doen voor ouderen die eenzaam zijn tijdens de feestdagen. Daarom riep het Kennemer College op om het in december massaal ‘kaartjes te laten regenen’.

Voor wie zich eenzaam voelt, kan de decembermaand erg zwaar zijn. Helemaal nu we weer moeten omgaan met strengere coronamaatregelen. Daardoor is eenzaamheid wederom urgenter dan ooit. Uit onderzoek blijkt dat 61% van de jongeren (12-19 jaar) vindt dat er meer aandacht besteed moet worden aan eenzaamheid. Gelukkig zijn jongeren bereid daarin zelf het goede voorbeeld te geven. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat bijna de helft (46%) van de jongeren specifiek iets wil doen voor ouderen die eenzaam zijn tijdens de feestdagen.

Yvonne Kerkkamp, brugklasmentor en één van de organisatoren over de actie: “Het lijkt misschien een klein gebaar, maar één kaartje kan al een enorm verschil maken voor een ander. Daarom hebben we met zoveel mogelijk leerlingen kaarten geschreven en getekend. Niet alleen voor mensen die zich al eenzaam voelen, maar ook voor mensen die gewoon iets positiefs kunnen gebruiken, misschien wel je eigen opa of oma! Zo kunnen we eenzaamheid een beetje voorkomen.”

Terug naar overzicht