Skip to main content
Nieuws

Leerlingen Kennemer College op uitwisseling in Zaragoza

Door 19 april 2022No Comments

Leerlingen van het Kennemer College deden vorige week mee aan het internationale Erasmus+ project ‘Adapt Your Future’. Het project ging over klimaat adaptie: redenen van klimaatverandering en hoe we daar in de toekomst mee moeten leven. Leerlingen uit Nederland, Italië en Frankrijk kwamen voor een leerzame, maar ook gezellige week naar Zaragoza. De leerlingen vertrokken op zondag naar Zaragoza, waar iedereen in een gastgezin verbleef. Eerder dit jaar waren de Spaanse leerlingen al op bezoek geweest op het Kennemer College.

Het onderwerp van het Erasmus+ project, klimaat adaptatie, speelt de laatste decennia een grote rol in onze samenleving. Door verschillende plekken en landen te bezoeken, bekijken de leerlingen wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. “Klimaatverandering is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt, dus het is belangrijk om in landen dit probleem in het licht te zetten. Veel mensen zijn nog niet echt bewust van wat klimaatverandering kan veroorzaken, en hier moet verandering in komen!”, vertelt leerling Tessa van Veller.

Leerling Merel Verburg vertelt verder: ”We gingen naar Spanje naar de stad Zaragoza. Deze plek was specifiek uitgekozen door de droogte als gevolg van klimaatverandering. Het gaat over adaptatie, dus wat kunnen wij als mens doen om het proces te verlangzamen. We bezochten ook plekken zoals de Pyreneeën om te bekijken wat de droogte heeft veroorzaakt in dit gebied. We hebben een geweldige ervaring achter de rug. Niet alleen hebben we veel informatie opgedaan, maar we hebben ook goede vriendschappen en herinneringen eraan overgehouden.” Eén van de Spaanse leerlingen, Valeria Seendra vatte het samen als: “Friends, culture, discovery. We’re making friends and learning each others cultures and habits. We’re discovering several things together as a team too!”

Terug naar overzicht