Skip to main content
Nieuws

MEP nationaal

Door 14 oktober 2019No Comments

Lucas Bakkum, vwo 5-leerling van het Kennemer College, heeft de provincie Noord-Holland vertegenwoordigd op de nationale conferentie van het Model European Parliament van 23 tot en met 27 september. Vorig schooljaar was hij een van de beste deelnemers in de provinciale ronde van Noord-Holland en daarom werd hij samen met zeven anderen geselecteerd om een delegatie te vormen voor de landelijke bijeenkomst. In deze simulatie van het Europees Parlement hebben 150 scholieren uit heel Nederland ervaring opgedaan met onderzoeken, lobbyen en debatteren tijdens het bedenken van oplossingen voor grote en complexe vraagstukken van de Europese Unie.
“De eerste paar dagen vonden plaats in steden door heel Nederland, waarbij ik naar Amsterdam werd gestuurd. Hier heb ik het vraagstuk van Buitenlandse Zaken aangepakt, met de problemen van buitenlandse politiek, het vluchtelingenprobleem en de terroristische dreiging. Na veel debat, samenwerking en het opstellen van een resolutie, die oplossingen voor het desbetreffende vraagstuk bevat, was het tijd om de resolutie te bespreken voor het Europees Parlement. Dit vond plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Een bijzondere ervaring, aangezien deze zaal zelden open wordt gesteld voor anderen gelegenheden. Maar voor dit plaatsvond, was eerst de officiële opening van het MEP 2019 in de Eerste Kamer, met speeches van elke provincie-delegatie en van de ambassadeur van Finland.
Ik heb alle hoeken van de Tweede Kamer gezien, van het spreekgestoelte naar de interruptiemicrofoon en het welbekende Vak K. Het MEP was al met al een unieke ervaring waarvan ik veel geleerd heb, en waaraan ik ook veel vrienden heb overgehouden vanuit het hele land.”

Terug naar overzicht