Skip to main content
Nieuws

De toekomstige Europarlementariërs?

Door 20 februari 2018No Comments

Van 16 tot en met 19 februari hebben acht leerlingen uit vwo 4 van het Kennemer College deelgenomen aan het Model European Parliament (MEP) Noord-Holland. In deze simulatie van het Europees Parlement hebben de leerlingen in de rol van Europarlementariër ervaring opgedaan met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. De delegatie van het Kennemer College werd gevormd door Britt van Tunen, Vera van Heerwaarden, Melanie Molegraaf, Pepijn van der Haagen, Yusuf Aydogan, Armin Chudary, Luca Zamorano Lopez en delegatieleider Willem Mooij. Zij werden begeleid door Yasmin Hofland en Nick Mackay, twee deelnemers van vorig jaar, en docent geschiedenis Mark Verschoor.

Gedurende een lang weekend in Alkmaar en Heerhugowaard hebben de deelnemers in vier commissievergaderingen (Handel, Onderwijs, Veiligheid en Milieu) overlegd, gedebatteerd, samengewerkt en gelobbyd om hun resoluties door de afsluitende vergadering in het stadhuis van Haarlem aan te laten nemen. Daarnaast bepaalden de voorzitters van de commissievergaderingen, waaronder Yasmin Hofland, welke leerlingen de meeste indruk hebben gemaakt met hun bijdrages in dit weekend. Hoewel iedereen zijn best heeft gedaan, moesten er uiteindelijk acht leerlingen van de deelnemende scholen worden gekozen. Eén van hen werd Vera van Heerwaarden, zij zal deelnemen aan de landelijke MEP conferentie later dit jaar in de Tweede Kamer in Den Haag. Yusuf Aydogan behoort tot de vijf reserves.

Mark Verschoor is erg tevreden: “de inzet en het enthousiasme van deze groep was fantastisch om te zien! Het MEP is bij uitstek een activiteit die zowel leuk als leerzaam is, precies wat wij als school willen bieden.”

Terug naar overzicht