Skip to main content
Nieuws

Model European Parliament

Door 10 maart 2021No Comments

Vrijdag 5 maart begon een speciale 30e editie van het Model European Parliament Noord-Holland, door de coronapandemie met een nieuw en verkort programma. De vierde klas van het Kennemer College h/v nam hieraan deel met een delegatie bestaande uit Isabel Bakker, Jet van Ginneken, Emma van der Kolk, Melvin Kuiper, Isa Landsaat, Koen van Veenhuisen, Tessa van Veller en Yelina de Wit. Vincent van den Ham uit de vijfde klas was een van de voorzitters tijdens deze simulatie van het Europees parlement. Hij heeft samen met oud-deelnemer Milan Dudink de delegatie op school voorbereid op het opstellen en indienen van de resoluties en op de algemene vergadering. De groep werd begeleid door geschiedenisdocent Mark Verschoor.

De deelnemers bespraken tijdens het vanwege corona gecomprimeerde driedaagse evenement Europese problematiek verspreid over de commissies Buitenlandse Zaken (subcommissie Mensenrechten), Internationale Handel, Cultuur en Onderwijs en Rechten van de Vrouw en Gendergelijkheid. Er werd vergaderd op scholen in Alkmaar en Heerhugowaard en de afsluiting vond plaats op het CSG Jan Arentsz in Alkmaar.

Het waren drie zeer intensieve dagen, waarin veel gedebatteerd, vergaderd, geschreven en gelobbyd werd om tot vier zo goed mogelijke resoluties te komen. Tijdens de vergaderingen hebben alle deelnemers zich van hun beste kant laten zien om door de voorzitters geselecteerd te worden voor de volgende ronde. Dit was geen eenvoudige opgave voor de voorzitters, want iedereen was goed op zijn of haar eigen manier. Melvin Kuiper van het Kennemer College werd uiteindelijk genoemd als een van de 8 uitblinkers van de deelnemende scholen, die de delegatie van Noord-Holland zullen vormen voor de nationale editie van het MEP. Deze zal in september plaatsvinden in de provinciehoofdsteden en in de Tweede Kamer in Den Haag.

Op de foto v.l.n.r. boven Melvin Kuiper, Isabel Bakker, Yelina de Wit, Jet van Ginneken en Vincent van den Ham, onder Koen van Veenhuisen, Emma van der Kolk en Tessa van Veller. Isa Landsaat was afwezig tijdens het maken van de delegatiefoto’s.

Terug naar overzicht