Skip to main content
Nieuws

Model European Parliament

Door 5 februari 2019februari 27th, 2019No Comments

Van 1 tot en met 4 februari hebben acht leerlingen deelgenomen aan het Model European Parliament (MEP) Noord-Holland. Zij hebben zich verdiept in Europese vraagstukken en hebben oplossingen bedacht voor grensoverschrijdende problematiek. De delegatie van het Kennemer College werd gevormd door Elise Wempe, Mirte Janssen, Anne Persoon, Emma de Lange, Kim de Wit, Lucas Bakkum, Kick van der Eng en delegatieleider Gijs Fennema. Zij werden begeleid door Vera van Heerwaarden en Willem Mooij, twee deelnemers van vorig jaar, en geschiedenisdocenten Stephanie Molenaar en Mark Verschoor.

De leerlingen hebben het lange weekend doorgebracht in Alkmaar en Heerhugowaard, samen met leerlingen van de andere deelnemende scholen. In de rol van Europarlementariër hebben zij ervaring opgedaan met politiek, voor sommigen een eerste stap in een politieke carrière. Dit weekend is in vier commissievergaderingen (Buitenlandse Zaken, Constitutionele Zaken, Onderwijs & Cultuur en Gendergelijkheid) gedebatteerd en gelobbyd om vervolgens de resoluties door de afsluitende vergadering in het stadhuis van Haarlem aan te laten nemen.

Gedurende het weekend hebben de voorzitters van de commissievergaderingen, waaronder Vera van Heerwaarden, bepaald welke deelnemers de meeste indruk maakten. Deze acht leerlingen van verschillende scholen zullen de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen op de landelijke MEP-conferentie later dit jaar in de Tweede Kamer. Alle kandidaten van het Kennemer College hebben een goede prestatie neergezet maar uiteindelijk viel Lucas Bakkum het meest op met zijn optredens tijdens het weekend en hij zal deelnemen aan MEP nationaal. Kim de Wit staat eerste op de reservelijst.

Mark Verschoor is trots op de leerlingen: “deze enthousiaste groep heeft het beste uit zichzelf gehaald en dat was heel mooi om te zien, een groot compliment voor alle deelnemers! Als school zijn wij heel blij door zulke leerlingen vertegenwoordigd te worden.”

Terug naar overzicht