Skip to main content
Nieuws

Examenkandidaten presenteren meesterproef

Door 15 december 2023december 27th, 2023No Comments

Alle eindexamenkandidaten van het Castor College hebben hun meesterproef gepresenteerd: het profielwerkstuk. Met deze laatste praktische opdracht hebben de leerlingen laten zien dat ze kunnen plannen, samenwerken, onderzoeken, presenteren en presteren. Het was ook een kans om boven de verplichte stof uit te stijgen en iets te onderzoeken dat hen interesseert. De leerlingen konden kiezen om hun profielwerkstuk live te presenteren of in de expositie opgenomen te worden (bijvoorbeeld kunst, techniek).

De presentatie-avond was dan ook het moment om te laten zien wat zij in de loop der jaren aan kennis, inzicht en vaardigheden hebben opgedaan. De onderwerpen waren erg divers: van slow fashion, rsa-codering, een klimaatbestendig Heemskerk tot cryptocurrency en gebarentaal. Het publiek bestond uit familie, vrienden en een docentenjury.

De laatste maanden voor het examen, dat half mei gaat beginnen, dienen zich nu aan. Na de mondelingen en de laatste toetsen voor het schoolexamen zal er intensief gestudeerd worden voor het centraal eindexamen.

 

 

Terug naar overzicht