Skip to main content

Dé plek waar jij je thuis voelt

waar jij jezelf mag zijn!

Om goed te kunnen leren, moet je je goed voelen. We hebben een mooi en ruim schoolgebouw, met veel ruimte eromheen. Er is een prettig schoolplein met ruime fietsenstalling en de sportvelden liggen direct naast de school. Met elkaar maken we een fijne en veilige sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen. Niet voor niets waarderen leerlingen en ouders de sfeer op onze school met een 8!

Mediatheek

De mediatheek is een ruimte waar bibliotheek en studie-activiteiten gecombineerd zijn. In de mediatheek zijn 16 computers en meerdere stroompunten voor je laptop. Daarnaast 24 werkplekken om zelfstandig te werken. Via het netwerk is er toegang tot internet, tevens kan er gebruikt worden van meerdere printers in de school om te printen, kopiëren of scannen.

Een leerling kan boeken lenen voor een termijn van acht weken. De uitleentermijn kan verlengd worden, tenzij het materiaal is aangevraagd door een andere leerling.

Alle leerlingen van de school kunnen de Aura Library app gratis downloaden. Via deze handige app krijg je de mogelijkheid om je uitleningen op te vragen, snel in de catalogus te zoeken en boeken te verlengen.

Op school kunnen alle leerlingen de databank LiteRom raadplegen. LiteRom is een complete verzameling van bijna 70.000 recensies over Nederlandstalige literatuur. LiteRom is bijzonder geschikt als naslagwerk voor scholieren.

Het Castor College heeft een abonnement op de Krantenbank. De Krantenbank is het archief van de landelijke dagbladen.

De mediatheek is elke dag van 8:15 uur tot 16:15 uur open.

Aura Library app in App Store

Aura Library app in Play Store

Gezonde school

Gezonde leerlingen presenteren beter! Op de middelbare school leg je de basis voor een leven lang gezond zijn. Een gezonde en actieve leefstijl is dus belangrijk. Daarom motiveren we je om veel te bewegen en gezond te eten. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Het assortiment van onze gezonde Vital4Skool schoolkantine bestaat vooral uit Schijf van Vijf producten, zoals fruit, bruine en volkoren broodjes en salades. Lekker en gezond is goedkoper!
Hier is ook een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum mee verdiend! Dit houdt in dat 80% van het aanbod bestaat uit fruit, brood, salade en 20 % is koek, snoep en snacks. Ieder jaar willen we dit bereiken en daarom brengt Vital4Skool jaarlijks het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren zij de uitkomst aan de directie.
Ook tijdens onze pijler sport en lifestyle komt voeding en het belang van een gezonde leefstijl terug, net als in de verschillende mentorlessen met het online lespakket ‘weet wat je eet’.
In het atrium is een watertappunt van PWN opgehangen, hierdoor kun je gemakkelijk en snel je fles water bijvullen.
Onze school is daarnaast ook rookvrij en alle schoolfeesten zijn alcoholvrij.

Veilige school

Op het Castor College gaan wij op een open en respectvolle manier met elkaar om. Leerlingen en medewerkers houden zich aan de algemene omgangsvormen. Ook respecteren wij het eigendom van anderen. Gezamenlijk werken wij aan een prettig en veilig schoolklimaat. Een plek waar leerlingen én medewerkers zich thuis voelen.

Sportaccommodaties

Onze lessen lichamelijke opvoeding worden gegeven in drie gymzalen aan school. Elke gymzaal heeft een eigen inrichting, zo hebben wij een turnzaal, een spelzaal en een spel-/judozaal. Daarnaast beschikken wij, direct naast de school, over een eigen, goed onderhouden sportveld. Ook maken wij gebruik van omliggende sportcomplexen, zoals de hockeyvelden van BHC Overbos en sporthal De Walvis.