Skip to main content

Verleg je grenzen

en leer andere culturen kennen

Wil je de wereld ontdekken? Dat kan op het Castor College. Of het nu gaat om één van de buitenlandse reizen, het leren van een nieuwe vreemde taal of om een uitwisseling met andere Europese scholen, je krijgt veel mogelijkheden om je horizon te verbreden!

Erasmus+

Vind je het interessant om in contact te komen met leeftijdsgenoten in andere landen? Dan kun je meedoen met Erasmus+. Dit is een Europees subsidieprogramma in het kader van een Leven Lang Leren. Onze school werkt hierin samen met scholen uit heel Europa. Tijdens internationale conferenties werk je met leerlingen uit deze landen aan een belangrijk maatschappelijk thema, bijv. de vluchtelingen in Nederland. Een fantastische kans om je grenzen te verleggen!

Cambridge English

Zoals je vast en zeker weet worden we allemaal steeds meer wereldburgers. Er wordt wel gezegd dat we in ‘The global village’ leven. Daarbij is Engels ‘the magic language’: je kunt niet meer zonder een goede beheersing van het Engels. Daarom bieden we op onze school in de bovenbouw VTO Engels (versterkt taalonderwijs Engels) aan met Cambridge English. Door extra lessen Engels kun je in tweeënhalf jaar je CAE-diploma (Cambridge Advanced English certificate) of zelfs je CPE-diploma (Cambridge Proficiency English certificate) halen. Dit zijn diploma’s die over de hele wereld gelden en het niveau is heel hoog.

Op het vwo bieden we dit al jaren aan op de twee hoogste niveaus: A- en B-level. We bieden Cambridge Advanced English ook aan in de bovenbouw van het havo: je wordt dan opgeleid voor het Cambridge FCE Use of English certificate.

Speciaal voor de VTO-leerlingen organiseren we een studiereis naar Cambridge. Naast het bezoek aan één van de oudste colleges in Cambridge gaan we ook naar Stratford-upon-Avon, de geboortestad van William Shakespeare, en Londen.

Spaans

Spaans is na het Engels en Chinees de belangrijkste wereldtaal. Ook voor onze leerlingen is dit daarom een belangrijke taal om te leren. In de bovenbouw van het havo kun je Spaans kiezen. Als je van de mavo komt en daar Spaans hebt gevolgd of als je van huis uit Spaanstalig bent, kun je Spaans als “heelvak” volgen en er centraal examen in doen. Anders volg je Spaans Elementair en doe je het schoolexamen.

Jaarlijks organiseren we een uitwisseling met Bilbao. Je logeert dan bij Spaanse leerlingen. Je gaat daar ook naar school en bezoekt o.a. het Guggenheim museum. In maart komen de nieuwe Spaanse vrienden dan bij ons. Daarnaast is er nog een interessante reis naar Barcelona tijdens de reisweek aan het eind van het jaar waar je aan deel kunt nemen!

Buitenlandse reizen

In havo 4, vwo 4 en vwo 5 kun je op studiereis naar acht verschillende bestemmingen. Je komt op plaatsen waar je verwonderd, verbaasd of zelfs verbijsterd zult staan te kijken. In verschillende Europese steden bezoek je de mooiste musea, oefen je je talen, maak je kennis met de cultuur en bekijk je de interessantste gebouwen. Voor de actievelingen onder ons is er een reis die je naar hoge bergtoppen leidt of misschien sta je liever op een surfboard op de hoge golven van de Atlantische Oceaan?

Voor iedereen zit er een geweldige reis bij! Zoals:

  • Londen: bezoek de Big Ben, the Houses of Parliament en ga in de London Eye.
  • Parijs: verken o.a. het Louvre, de Sacre Coeur en natuurlijk de Eiffeltoren.
  • Rome: wandel zelf door het Forum Romanum, de Vaticaanse musea, het Colloseum, wow!
  • Barcelona: Gaudi, Nou Camp en je Spaans in praktijk brengen.
  • Praag: bruisend, met veel geschiedenis maar tegelijk zo modern.
  • Cambridge: college krijgen op deze universiteit, fietsen door de stad en een musical in Londen op de terugweg.
  • Oostenrijk: klimmen, canyoning, mountainbiken voor de sportievelingen!
  • Frankrijk: leer golfsurfen, hoe cool is dat?!